Biografie

Amsterdam, 6 augustus 2018 –  Foto Dingena Mol

Journalistiek is meer dan het weergeven van feiten. Een analytische blik en een kritische opstelling zijn noodzakelijk om het verhaal achter het nieuws te ontdekken. Jaren lang heb ik dat in verschillende functies bij Het Parool gedaan.

Sinds eind 2015 werk ik als zelfstandig journalist en schrijver. Ik publiceerde onder andere bij en in Follow the Money, Trouw, toch weer Het Parool, Bernie, De Nederlandse Boekengids, Geschiedenis Magazine en Maarten!. En ik werkte aan mijn boek, De strijd om de toekomst.

Bij Het Parool was ik tussen 1994 en 2015 onder andere politiek verslaggever in Amsterdam en Den Haag, chef van de buitenlandredactie en samensteller van opiniepagina Het Laatste Woord. Met mijn collega Bas Soetenhorst schreef ik twee boeken over politieke partijen in tijden van crisis en populisme.

Non-fictie, met name op het gebied van politiek, geschiedenis, toekomstdenken en oorlog, houdt mij al decennia bezig. Ik bespreek boeken, onder andere op boekenstrijd.nl en ben betrokken bij de Nederlandse Boekengids.

Ik studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en Internationale betrekkingen aan de University of Sussex. De Postdoctorale opleiding Journalistiek aan de Erasmus Universiteit stoomde mij klaar voor de journalistieke praktijk.